Základná úprava bryndze,
Bryndza garnírovaná :
1/2kg bryndze,10dkg masla utrieme a rozriedime 1/8l mlieka. Posekáme 1/2dkg rasce,1/2dkg kaparov,1/2 sardely,1/2 cibuľky a 1dkg sladkej papriky, všetko dobre pomiešame a podávame s chlebom.
Pažítková bryndza:
1/2kg bryndze,10dkg masla utrieme a pridáme 1/2 strúhanej cibule,1/2 sväzku jemne krájanej pažítky a 1/2l mlieka.Všetko dobre zmiešame a podávame.
Hríbková bryndza:
1/2kg bryndze pomiešame s 10dkg jemne krájaných,na masle,cibuľke,s korením a rascou restovaných hríbkov..
Šunková bryndza:
40dkg bryndze pomiešame s 5dkg umletého mastného zo šunky,trochou horčice, 1dkg sekaných kaparov a 10dkg jemne krájanej šunky.
A ešte niečo aj pre deti.
Jablková bryndza:
23dkg bryndze rozriedime s 1/8l smotany a premiesime s jedným olúpaným strúhaným jablkom. Podľa vlastnej chuti možno pridať trochu citrónovej šťavy.
Dobrú chuť praje Jozef